Spolplatta

Nu har vi påbörjat arbetet med att bygga en spolplatta i Hälsö hamn. Med den nya spolplattan som beräknas vara färdig till det är dags för höstens torrsättning av våra båtar kommer rengöring och avspolning kunna ske på ett mer miljövänligt sätt än tidigare. Vattnet som samlas upp på betongplattan pumpas till tankar som töms någon gång per år. Alla båtar som tas upp i Hälsö hamn skall tvättas av på spolplattan enligt kraven vi har på oss från kommunen. En mindre byggnad kommer också uppföras där kraftfull högtryckstvätt, automatikutrustning och tankar förvaras.
Stora båtar lyfts direkt vid torrsättning till spolplattan för avspolning innan de med kranbilen körs till respektive plats.
Mer detaljerad information kommer när bygget är klart och det är dags att ta upp våra båtar.

2016-08-08 19.21.35

Det här inlägget postades i Föreningsinfo och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.