Sjösättningstider information

För husbils/husvagnsgäster:

Under maj månad så sjösätts de flesta båtarna i Hälsö Hamn. Många av de större båtarna vinterförvaras vid Bastholmen, samma plats som används som ställplats för husbilar/husvagnar under sommarhalvåret. Innan alla båtar kommit i vattnet kan det vara lite trångt. Lastbilen (som oftast lyfter i båtar på vardagar) kräver en hel del plats för att vända runt, därför kan den hända att husbilar får flytta sig en kortare stund. Placering av husbil på spolplattan/sjösättningsplatsen är inte lämpligt under denna period, det går däremot bra under resten av året.

För båtägare:

Trailerbara båtar sjösätts vid vår sjösättningsramp. Endast båtägare som hyr vinteruppställningsplats får lämna kvar sin båtkärra i hamnen. De placeras söder om rampen så långt ut mot vattnet som möjligt. Alla kärror måste vara märkta med namn och telefonnummer.

Vaggor/stöttor som används ska så snart som möjligt efter sjösättning flyttas åt sidan för att göra plats för parkering av bilar, husbilar och husvagnar på området. Större vaggor flyttar vi gemensamt i samband med den andra arbetsdagen 26/5. De som sjösätter efter årets andra arbetsdag ombes flytta vaggor/stöttor på egen hand direkt efter sjösättning.

Det här inlägget postades i Föreningsinfo. Bokmärk permalänken.