Vintersäsong i hamnen

Från och med den 1/11 är det vintersäsong i hamnen. Enligt hamnordningen skall alla båtar som inte bokat plats i vattnet för vintern vara upptagna. Spolplattan stängs och högtryckstvätten frostskyddas. Ni som inte meddelat Hamnkaptenen om att ni planerar vara kvar i vattnet gör det omgående till hamnkapten@halsohamn.se.
Just nu (181031) ligger över 30 båtar kvar i vattnet.
Det är också viktigt att ni som tidigare varit vinteruppställda i hamnen meddelar vinterkaptenerna eventuella förändringar. Maila thomas@crona.eu.

Notera att vinteruppställda båtar bara får ha el inkopplad kortvarigt vid underhållsarbeten i båten. Om el önskas under längre tid så kontaktas hamnkaptenen för att erhålla en egen elmätare.

Vintersäsong i hamnen innebär också för våra gäster att servicen är mycket begränsad. Ett fåtal platser finns för husbilar eftersom de flesta båtarna täcker ställplatsen. Toaletter och duschar är stängda. Dock finns el att tillgå.

Nu väntar vi på våren!

 

 

Publicerat i Föreningsinfo | Lämna en kommentar

Båtplatser lediga

Vill härmed meddela att vi i Hälsö Hamn har ett antal båtplatser lediga, det gäller i första hand för mindre båtar typ ekor/styrpulpet.

Kontakta vår hamnkapten med förfrågan, maila till hamnkapten@halsohamn.se och ange:
Namn, telefonnummer, båttyp, båtens mått

Publicerat i Föreningsinfo | Lämna en kommentar

Arbetsdag i hamnen 6/10

Lördagen den 6/10 är det dags för höstens arbetsdag i Hälsö hamn. Alla med båtplats i hamnen är varmnt välkomna för lite samvaro och arbete.

Samling vid Hamneboa kl 09.00

Publicerat i Föreningsinfo | Lämna en kommentar

Torrsättning

För oss som inte fiskar hummer är det snart dags att ta upp våra båtar på land. Upptagandet drar nog igång efter arbetsdagen den 6/10. Jonas som tidigare lyft flertalet båtar har sålt sin bil så nya lösningar måste till. Från och med i vår kommer vi med största sannolikhet att samordna sjösättning/upptagning under några dagar, men nu i höst så får var och en, precis som tidigare, boka upptagning med lämplig lastbil. Alternativ finns, men nyligen har Marinforum (med placering på varvet Hälsö) ny chaufför och en bil som kan lyfta de allra flesta segel- & motorbåtar som ligger i hamnen.
Kontaktuppgifter för bokning:
Marinforum,Fredrik 0708-882838, fredrik@marinforum.se

Är ni osäkra vart båten ska placeras hör av er till vinterkaptenerna Crona 0733-856400 / Lilja 070-2115440. Försök ställ båten 1 meter från närmsta båtgranne.

DCIM105GOPRO

Publicerat i Föreningsinfo | Lämna en kommentar

Besök av Carthago Owners Sweden

Under helgen den 3-5 augusti så får vi besök av Carthago Owners Sweden, de har abonnerat hela ställplatsen, drygt 20 husbilar besöker oss. Andra gäster kan antagligen inte få plats på ordinarie ställplats, men kontakta hamnkontoret, de har koll.
E-post: gasthamn@halsohamn.se
Telefon: 0704-461088

 

Publicerat i Aktiviteter | Lämna en kommentar