Vårnyheter

Eftersom behovet av fasta båtplatser är stort har 6 nya platser för mellanstora båtar skapats på brygga B, den s.k. Gästbryggan. Det är på den norra sidan längst västerut. Nya bommar skulle ha varit levererade, men de är något försenade och beräknas vara på plats under maj månad.

Flytt av båtkärror från innerhamnens uppställningsplats.
Vid vårens andra arbetsdag den 21/5 kommer vi gemensamt röja, klippa gräs och jämna till längs med Tjolmenvägen. Alla som har båtkärror stående i innerhamnen skall sen flytta dessa till området mellan Tjolmenvägen och Lilla Tjolmenvägen.
Denna förändring görs för att kunna jämna till ytan i innerhamnen och göra den anpassad för parkering av bilar och husbilar. Mer detaljer kommer senare…

Ni hittar hamnens viktiga Miljöpolicy med årets uppdateringar här.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Arbetsdag & årsmöte 9/4

Som flera gånger tidigare så har vi vårens första arbetsdag i hamnen samma dag som årsmötet.
I år blir det lördagen den 9/4 kl 9 som vi samlas vid Hamneboa.
Alla som har båt eller sjöbod i hamnen förväntas komma på minst en arbetsdag per år.
Vi städar, målar, snickrar och har det trevligt tillsammans.
Vi brukar vara klara mellan 12 och 13.

Klockan 15 hälsar vi alla medlemmar välkomna till årsmöte i Konsumhuset där vi går igenom det gångna året och går igenom planerna för detta år.
OBS! Det är endast medlemmar som får komma på årsmötet, inte vem som helst som har båt i hamnen. Information om medlemsskap hittar ni bland föreningens viktiga dokument.
Ni kan ansöka om medlemskap genom att fylla i ansökan här.

Dagordningen hittar ni här.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Servicepersonal sökes

Hälsö Hamn söker några serviceorienterade ungdomar som vill jobba i vår gästhamn.Hamnen har årligen drygt 2000 besökande båtar och husbilar.
Under sommarlovet så arbetar en gästhamnsarbetare ca 7 timmar/dag och under månaderna april, maj, september, oktober arbetas det ca 6 timmar/helg. I genomsnitt så arbetar man ca 25 dagar, allt från 2 till 7 timmar/dag beroende på säsong och schema.
Arbetsuppgifterna:
Huvuduppgiften är att säkerställa att gästhamnen håller en god standard och att besökande gäster trivs. Det blir städning av duschar/toaletter, gräsklippning, städning utomhus, sophantering, hjälpa gäster, turistinformation, sköta om biljettautomat mm.
Vad krävs av de sökande?
Förslagsvis är de sökande i gymnasieåldern och tycker det är roligt att jobba, man behöver inte vara någon båt- eller städexpert, men att man är hjälpsam, självgående och serviceminded är dock viktigt. De sökande ska vara födda 2006 eller tidigare.

Skicka in ansökan (före den 15/3) eller frågor om tjänsterna till gasthamn@halsohamn.se.

Hamnkapten / Thomas Crona 0733-856400
Ansvarig servicepersonal / Hanna Lilja

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Nya priser 2022

Priserna höjs i år enligt beslut taget vid föreningens årsmöte i somras.
Ni hittar priserna här på hemsidan.
Rent generellt innebär det att de flesta priser går upp med ca 5%, höjningen av arrenden följer KPI och är något lägre.

Fakturering sker under mars månad.
Sista dag för uppsägning av båtplats är den 1/3.
Glöm inte att uppdatera kontaktuppgifter eller om ni har bytt båt genom att fylla i formulär här.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Vintertid

Den 1/11 ska alla båtar som inte bokat vinterplats i sjön vara upptagna. Vet att flera väntar på upptagning men dröj inte för länge, spolplattan stängs senast den 10/11.
Ni som inte hört av er till hamnkaptenen och tänker ligga kvar i vattnet, gör det snarast (hamnkapten@halsohamn.se eller 0733-856400).
Alla båtar som har ström tillkopplat skall ha en kWh-mätare inkopplad, den fås av hamnkapten. Förbrukad el faktureras efter vintersäsongen med 1,50kr/kWh + moms.
Inom några veckor kommer fakturering ske för vinterplatser i vattnet och även vinteruppställning på land (för de som inte fick det på fakturan i våras).
Vinteruppställda båtar får endast ha elkabel konstant ansluten om de använder en kWh-mätare, tillfällig inkoppling för laddning eller vid arbete i båten är dock tillåtet.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar