Vintertid

Den 1/11 ska alla båtar som inte bokat vinterplats i sjön vara upptagna. Vet att flera väntar på upptagning men dröj inte för länge, spolplattan stängs senast den 10/11.
Ni som inte hört av er till hamnkaptenen och tänker ligga kvar i vattnet, gör det snarast (hamnkapten@halsohamn.se eller 0733-856400).
Alla båtar som har ström tillkopplat skall ha en kWh-mätare inkopplad, den fås av hamnkapten. Förbrukad el faktureras efter vintersäsongen med 1,50kr/kWh + moms.
Inom några veckor kommer fakturering ske för vinterplatser i vattnet och även vinteruppställning på land (för de som inte fick det på fakturan i våras).
Vinteruppställda båtar får endast ha elkabel konstant ansluten om de använder en kWh-mätare, tillfällig inkoppling för laddning eller vid arbete i båten är dock tillåtet.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Arbetsdag i hamnen 9/10

Nu är det beslutat att höstens arbetsdag i hamnen blir lördagen den 9/10.
Alla med båt eller sjöbod i hamnen är välkomna.
Vi börjar kl 9 och håller på i 3-4 timmar.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Lågsäsong i hamnen 1/9

Lågsäsong i hamnen börjar den 1/9.
Det innebär lägre priser för gästbåtar och husbilar.
Det innebär däremot högre avgift för användning av ramp eftersom obligatorisk tvätt vid spolplattan ingår. Att tänka på för husbilarna är att spolplattan inte är lämplig att stå på eftersom båtägare kan behöva använda den för bottentvätt. Det är bara bottentvätt som ska göras på spolplattan, inte allmän tvätt av båt.
Länk till priserna hittar ni här:https://halsohamn.se/hamnavgifter/

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Lördag 21/8 – 10 Island Swimrun

På lördag den 21/8 händer det mycket i Hälsö hamn.
Starten av 10 Island Swimrun är på gräsplanen i Hälsö hamn traditionsenligt.
Klockan 11 går starten för 10 Island Swimrun 20K Classic
Mer information för publiken hittar ni här.
Kom i god tid så ni inte missar den spännande starten. Man startar genom att springa stora vägen söder ut, in på Svanvägen, ut i bergen, simmar över Sundet och kommer upp vid ställplatserna, sen springer man norrut på Varvsvägen.
Hälsö Brygga öppnar extra tidigt så vi som ska titta på hinner med en förmiddagsfika.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar

Wifi i hamnen

Nu har vi skapat ett fritt trådlöst nätverk i hamnen för alla våra besökande gäster. Nätverket bör täcka större delen av hamnområdet men lite mer intrimning kan behövas innan vi uppnår högsta möjliga hastighet.

Nätverket för våra betalande gäster heter:
Hälsö hamn guest
Lösenordet står skrivet på kvittot man får i biljettautomaten.

Även de med fasta båtplatser i hamnen har givetvis tillgång till nätverket, de som har en e-postadress registrerad i hamnens system har redan fått information om detta.

Publicerat i Okategoriserad | Lämna en kommentar